Boete


De boete voor een verlopen APK bedraagt momenteel €130. Je krijgt de boete automatisch thuisgestuurd van het RDW als de auto na 2 maanden en een 1e waarschuwingsbrief van het RDW nog steeds niet is gekeurd.

Daarnaast:

  • De auto is niet verzekerd bij een verlopen APK. Je bent niet alleen voor je eigen schade verantwoordelijk, maar ook nog eens voor die van de tegenpartij.
  • Rondrijden met een verlopen APK is strafbaar. Als je dus in de periode van 2 maanden na de vervaldatum gesnapt wordt door een agent krijg je de boete direct uitgeschreven.

Wat mag wel met een verlopen APK?

  • Naar de garage toe rijden om de auto te laten keuren. Je moet kunnen aantonen dat je aan afspraak hebt staan en daar naartoe onderweg bent.
  • De auto mag tot 2 maanden na de vervaldatum op de openbare weg blijven staan.

Kortom, voorkom dat je de dupe wordt en voorzie je auto tijdig van een nieuwe APK keuring. Je kunt je auto al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten keuren, waarbij de volgende keuringsdatum gewoon weer een jaar opschuift. Is je APK vervaldatum bijvoorbeeld 31 december? Als je de auto op 31 oktober laat keuren, is de nieuwe APK vervaldatum 31 december van het volgende jaar. Je zou kunnen zeggen dat je er 2 maanden gratis bij krijgt.


Check direct je APK Vervaldatum: