APK verlopen


Is de APK van je auto verlopen? Dat is een slechte zaak, je loopt namelijk de nodige risico’s bij een verlopen APK:

  • De auto is niet meer verzekerd bij een verlopen APK. Je bent daarnaast niet alleen voor je eigen schade verantwoordelijk, maar ook nog eens voor die van een eventuele tegenpartij
  • Je krijgt automatisch een boete thuisgestuurd van het RDW. Is de auto na 2 maanden en een 1e waarschuwingsbrief van het RDW nog steeds niet gekeurd? Dan krijg je een boete van €130 op de mat.
  • Rondrijden met een verlopen APK is strafbaar. Als je dus in de periode van 2 maanden na de vervaldatum gesnapt wordt door een agent krijg je de boete direct uitgeschreven.

Wat mag wel met een verlopen APK?

  • Naar de garage toe rijden om de auto te laten keuren. Je moet kunnen aantonen dat je aan afspraak hebt staan en daar naartoe onderweg bent.
  • De auto mag tot 2 maanden na de vervaldatum op de openbare weg blijven staan.

Kortom, voorkom dat je de dupe wordt en voorzie je auto tijdig van een nieuwe APK. Je kunt je auto al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten keuren, waarbij de volgende keuringsdatum gewoon weer een jaar opschuift. Is je APK vervaldatum bijvoorbeeld 31 december? Als je de auto op 31 oktober laat keuren, is de nieuwe APK vervaldatum gewoon weer 31 december van het volgende jaar. Je zou kunnen zeggen dat je 2 maanden gratis krijgt.


Check direct je APK Vervaldatum: